מימים ימימה הורגלנו לתכנן ארונות בעומק סטנדרטי – 60 ס"מ, עומק זה נקבע בהתאם לרוחב של קולב, ועוד קצת. אבל אם תבחנו את הנושא לעומק, כשאנו מניחים בגדים מקופלים בארון מספיק לנו 40 ס"מ בלבד! 20 הסנטימטרים הנוספים רק צוברים אבק, תבדקו.
עומק הארון הוא שיקבע אם הארון יהיה מסודר או מבולגן (זה לא אתם, זה הוא!) וככל שיישארו חללים ריקים לצד הבגדים כך יגדל הבלגן (כי ברגע שנראה חלקה קטנה פנויה.. נכניס עוד משהו) ערמה אחת של בגדים מקופלים תשמור על סדר מופתי בארון בעומק של 40 ס"מ, כולל מצעים, מגבות, סדינים, אלבומים ובעצם כמעט כל דבר.
יתרון נוסף שיש לתכנון ארון בגדים במידות שהם לא סטנדרטיות הוא חסכון של מקום בחדר. היום מתכננים חדרים לא גדולים ואם נשים בחדר ארון הזזה סטנדרטי בעומק 65 ס"מ או ארון מתוכנן בהתאמה בעומק של 42 ס"מ לדוגמא - אתם תרגישו הבדל משמעותי בתחושה שיש בחדר, במקום חדר קטן ועמוס התחושה תשתנה לחדר נינוח ומרווח.
אגב, גם המיטה וגם שולחן העבודה צריכים להיות בהתאמה לגודל החדר. שולחן תלמיד סטנדרטי יכול להיות ברוחב של בין 60 ס"מ ל 70 ס"מ - כשבפועל ילד יכול לשבת בכיף בשולחן צר מזה - 50 ס"מ לדוגמא. הרבה ילדים לא משתמשים בשולחן שלהם בחדר, בדיוק מהסיבה שלא נעים להם בחדר שלהם, עמוס להם - והם יבחרו לשבת דווקא בחלל אחר בבית שנעים להם יותר - על האי או בפינת האוכל.
כשאנחנו מתאימים את גודל הרהיטים לגודל החדר באופן אוטומטי אנחנו מרחיבים את השטח הפנוי בחדר ואז אנחנו מרגישים בו יותר נוח והרבה יותר נעים. תבחנו את הנושא על חדר אחד בבית שלכם ותבינו כמה משמעותי הוא תכנון מותאם אישית.
בתמונה: ארון מותאם אישית בעומק ובשילוב עמדת עבודה צרה לילד עם הרבה מקומות אחסון להסתיר את כל הדברים בארון. זה גם מייצר שקט ויזואלי וגם נעים ממש להיות בחדר כזה.
